Tribunalul București va da luni prima sentință în dosarul Colectiv7Foto© libertatea.ro

Tribunalul București va da luni prima sentință în dosarul Colectiv

, 20 știri, 23 vizualizări

Tribunalul București a finalizat, săptămâna trecută, dezbaterile în procesul Colectiv. În dosar sunt judecați, printre alții, fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, patronii clubului, precum și cei doi pompieri, Antonina Radu și George Petrică Matei, acuzați că au permis funcționarea clubului, cu toate că știau că localul nu deținea aviz de securitate la incendiu.

În instanță, un procuror DNA a cerut ca pompierii Antonina Radu și George Petrică Matei să fie condamnați pentru abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave și uzurpare de calități oficiale. Aceștia ar putea fi condamnați la 15 ani de închisoare, pedeapsa maximă prevăzută de legea penală.

Antonina Radu a declarat în instanță că nu era în atribuția ei să întocmescă fișe privind clubul Colectiv. La precedentul termen, avocata acesteia a precizat că „ISU s-a constituit parte civilă în acest dosar doar la presiunea DNA” și că „nu putea fi sistată activitatea clubului, pentru ca nu exista bază legală. Radu Antonina era de la Serviciul Prevenție, nu de la structura de avizare – autorizare. Alți oameni ar fi trebuit să fie în fața dumneavoastă astăzi”, i-a spus avocata judecătorului, la termenul din 2 decembrie.