Trump a sosit în Japonia pentru o vizită de stat© agerpres.ro

Trump a sosit în Japonia pentru o vizită de stat

, 4 știri, 5 vizualizări

Președintele Statelor Unite Donald Trump a sosit sâmbătă în Japonia pentru o vizită de patru zile destinată să consolideze legăturile dintre cele două țări și pentru a discuta chestiuni comerciale și amenințarea nord-coreeană, informează France Presse. Donald Trump va fi de asemenea primul șef de stat care se va întâlni cu noul împărat al Japoniei Naruhito.

Avionul președintelui american Air Force One a atins solul japonez cu puțin înainte de ora 17.00 (8.00 GMT). În timpul acestei a doua călătorii în Japonia, el va fi primul lider străin care se va întâlni cu noul împărat Naruhito, urcat pe Tronul Chrizantemei la 1 mai, după abdicarea tatălui său Akihito, un semn al legăturilor puternice dintre cele două țări altădată inamice.

La Washington dar și la Tokyo a fost salutată o relație personală "fără precedent" între Trump și prim-ministrul Shinzo Abe. Printre altele, ei vor avea o partidă de golf, pasiunea lor comună. Punctul culminant al acestei vizite de stat este întâlnirea de luni dintre președintele SUA și împărat, precum și banchetul care va fi dat seara la palatul imperial.