Emmanuel Macron susține că l-a convins pe Donald Trump să nu retragă trupele americane din Siria

Emmanuel Macron susține că l-a convins pe Donald Trump să nu retragă trupele americane din Siria

6 știri, 34

Tot Macron a mai spus că el a fost cel care l-a convins pe Donald Trump să limiteze loviturile la instalațiile de producție a armelor chimice și să nu retragă trupele americane din Siria.

Într-un interviu televizat, președintele francez a apărat legitimitatea raidului de sâmbătă dimineața, care a vizat trei instalații de arme chimice.

Emmanuel Macron, președintele Franței: „Operațiunea a fost un succes la nivel militar, fiindcă toate rachetele lansate de noi și-au atins țintele. Vorbim de represalii legitime potrivit normelor internaționale, fiindcă a pedepsit acțiuni dovedite și repetate care au încălcat legile internaționale."

Macron a dezvăluit și cât de mult cântăresc sfaturile lui la Washington.

Emmanuel Macron, președintele Franței: „În urmă cu zece zile, președintele Donald Trump a anunțat că Statele Unite intenționează să se retragă din Siria. Noi l-am convins că trebuie să rămână."

Ambasadoarea Statelor Unite la ONU a confirmat că Washingtonul nu plănuiește să-i aducă acasă pe cei două mii de militari trimiși în Siria. Dar și că astăzi vor fi anunțate noi sancțiuni la adresa Moscovei.

Nikki Hailey, ambasadorul american la ONU: „Sancțiunile vor viza companiile rusești care îi vând lui Assad echipamente necesare creării armelor chimice."

Pe de altă parte, momentul de glorie al lui Donald Trump a fost umbrit, în presă, de două cuvinte neinspirate, folosite de președint...

    Citește pe stirileprotv.ro