Trump îl dojenește pe Erdogan3Foto© adevarul.ro

Trump îl dojenește pe Erdogan

, 10 știri, 13 vizualizări

Președintele american Donald Trump i-a trimis o scrisoare omologului său turc Recep Tayyip Erdogan în care îl avertizează să încheie un acord cu militanții kurzi din Siria pentru a evita astfel ca Washingtonul să distrugă economia Ankarei.

„Istoria vă va arăta într-o lumină favorabilă dacă rezolvați acest lucru într-un mod corect și uman. Dacă nu se întâmplă lucruri bune, veți fi văzut mereu ca personajul negativ. Nu fiți căpos. Nu fiți nesăbuit! Vă sun mai târziu”, i-a scris Trump lui Erdogan, potrivit unei copii a scrisorii obținute de Fox News și a cărei autenticitate a fost confirmată de alte media americane. Scrisoarea este datată 9 octombrie, ceea ce înseamnă că a fost trimisă Ankarei după ce Trump a dat undă verde operațiunii turce în Siria, prin decizia de a retrage trupele americane, anunțată două zile mai devreme.

Liderul de la Casa Albă a atașat la scrisoarea către Erdogan o scrisoare din partea unui lider kurd în care acesta își exprimă dorința de a ajunge la un compromis cu Turcia. „Nu vreți să fiți responsabil pentru măcelărirea a mii de oameni, iar eu nu vreau să fiu responsabil pentru distrugerea economiei turce - și așa voi face”, a mai adăugat Trump, îndemnându-l totodată pe omologul său turc: „Hai să găsim un acord bun”.