Trump dublează tarifele vamale pentru importurile de oțel și aluminiu din Turcia
Foto: www.puterea.ro

Trump dublează tarifele vamale pentru importurile de oțel și aluminiu din Turcia

7 știri, 37

Președintele Donald Trump a anunțat, vineri, că SUA dublează tarifele vamale la importurile de oțel și de aluminiu din Turcia, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

Tarifele vamale americane, de 25% la importurile de oțel și de 10% la importurile de aluminiu, au intrat în vigoare la data de 23 martie, iar începând cu data de 1 iunie sunt aplicate și producătorilor din UE. Vineri, Trump a anunțat că, în cazul Turciei, Washingtonul va aplica tarifele vamale de 50% la importurile de oțel și de 20% la importurile de aluminiu. "Tocmai am autorizat dublarea tarifelor vamale la importurile de oțel și de aluminiu din Turcia după ce lira turcească s-a depreciat rapid față de dolarul nostru foarte puternic.

Vor fi aplicate tarifele vamale de 50% la importurile de oțel și de 20% la importurile de aluminiu. Relațiile noastre cu Turcia nu sunt bune în acest moment", a scris pe Twitter președintele SUA. Vineri dimineață, moneda Turciei a atins un minim istoric, de șase lire pentru un dolar, după ce în cursul nopții s-a depreciat cu peste 5%. Ulterior s-a tranzacționat la 5,82 lire/USD. De la începutul anului și până în prezent, lira turcească a pierdut peste 35% din valoare, din cauza temerilor privind creșterea influenței președintelui Tayyip Erdogan asupra politicii monetare și a tensiunilor geopolitice.

    Citește pe puterea.ro