Trump numește în guvern un șerif de culoare foarte controversat

Trump numește în guvern un șerif de culoare foarte controversat

6 știri, 23

David Clarke, care devine unul dintre adjuncții secretarului John Kelly, și-a anunțat miercuri promovarea la un post de radio din Wisconsin, stat din regiunea marilor lacuri unde s-a făcut celebru.

Clarke, a cărui imagine cu pălărie de cow-boy este foarte cunoscută, s-a aflat recent în dificultate după ce un om suferind de tulburări mentale a murit din cauza "deshidratării acute" într-o închisoare din Milwaukee, de care răspundea. Acest deținut de 38 de ani, considerat prea zgomotos de gardieni, fusese privat de apă în mod deliberat în celula sa timp de șapte zile.

Scandalul nu a împiedicat promovarea șerifului Clarke, care l-a susținut puternic pe Donald Trump în timpul campaniei sale prezidențiale, primind onoarea de a se exprima la tribuna Convenției de învestitură republicană.

Acest negru ultraconservator susține în special o promisiune emblematică a președintelui: construirea unui zid de-a lungul întregii frontiere între SUA și Mexic.

David Clarke mai este cunoscut pentru intervențiile sale la Fox News și la tribuna National Rifle Association (NRA), nr.1 în materie de lobby în favoarea armelor în SUA. El critică cu regularitate Black Lives Matter, o mișcare ce denunță abuzurile poliției.

Șeriful din Milwaukee, cunoscut pentru declarațiile sale caustice, afirmă că confiscarea armelor e către naziști i-a lăsat pe evrei "fără apărare în fața atacurilor".

Într-un mesaj pe T...

    Citește pe money.ro