Trupul salvamontistului surprins de avalanșă pe 1 decembrie în Munții Călimani, găsit după 6 luni
Foto: www.realitatea.net

Trupul salvamontistului surprins de avalanșă pe 1 decembrie în Munții Călimani, găsit după 6 luni

8 știri, 183

Salvamontiștii din Vatra Dornei au găsit, miercuri, trupul neînsuflețit al salvamontistului Sorin Liviu Pandelea, care a fost surprins de o avalanșă pe 1 decembrie, după ce a coborât din Pietrosul Călimanilor unde arborase steagul României, după aproape șase luni de căutări.

“Trupul a fost găsit la 1,8 metri sub zăpadă, în zona de căutare, pe un teren accidentat. În această zonă zăpada atinge în unele locuri și trei metri. Astăzi (miercuri – n.r.) la căutări au participat opt salvamontiști de la Vatra Dornei”, a declarat șeful Serviciului Salvamont Vatra Dornei, Petrică Ariciuc.

Salvamontiștii au reluat de mai multe ori căutările trupului bărbatului de 40 de ani din Vatra Dornei care a fost suprins de avalanșă, însă abia după aproape 6 luni a fost găsit din cauza stratului mare de zăpadă.

Trupul fostului pompier și salvamontist din Vatra Dornei a fost găsit la o săptămână după ce autoritățile locale din Șaru Dornei au sfințit un monumentului închinat salvamontiștilor Nathalie Renee Josse și Sorin Liviu Pandelea, surprinși de avalanșă în data de 1 decembrie 2017.

Pe 1 decembrie 2017 în zona Gura Haitii din munții Călimani a avut loc o avalanșă care a surprins trei salvamontiști - doi bărbați și o femeie, care coborau din Vârful Pietrosul, după ce au arborat drapelul României. La coborâre, din cauza temperaturilor ridicate, zăpada moale a luat-o la vale, surprinzându-i pe cei ...

    Citește pe realitatea.net