Toader: Guvernul autorizează publicarea raportului GRECO
Foto: www.agerpres.ro

Toader: Guvernul autorizează publicarea raportului GRECO

13 știri, 22

Ministrul justiției, Tudorel Toader, a anunțat miercuri, într-un mesaj pe Facebook, că a semnat un memorandum adresat Guvernului prin care solicită autorizarea publicării Raportului GRECO, care are ca temă modificările aduse legilor justiției.

Tudorel Toader a subliniat că Guvernul, și nu ministrul Justiției, autorizează publicarea Raportului GRECO.

"În cadrul reuniunii plenare din perioada 19 - 23 martie 2018, GRECO a adoptat Raportul ad-hoc privind România, în temeiul procedurii prevăzute de Regula 34 din Regulile de procedură ale GRECO. Aceasta a avut ca temă modificările aduse legilor justiției. Autoritățile române au primit raportul în data de 28 martie 2018, acesta urmând a fi tradus în limba română și înaintat Guvernului pentru a autoriza publicarea.

Potrivit Regulilor 34, par.3 și 35 din Regulile de Procedură ale GRECO, informațiile conținute în rapoarte sunt confidențiale, până la data publicării. Precizăm faptul că, până în prezent, a fost autorizată publicarea tuturor rapoartelor de evaluare și de conformitate adoptate de GRECO cu privire la România. În acest context, am semnat memorandumul adresat Guvernului prin care se solicită autorizarea publicării raportului", a precizat Toader.

    Citește pe agerpres.ro