Tudorel Toader anunță că marți va face publice documentele despre situația Penitenciarului Iași
Foto: adevarul.ro

Tudorel Toader anunță că marți va face publice documentele despre situația Penitenciarului Iași

16 știri, 22

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat că marți va face publice documentele referitoare la situația unei clădiri din Penitenciarul Iași, de unde au fost transferați mai mulți deținuți pentru efectuarea unor lucrări de reabilitare, aceasta după ce sindicaliștii l-au acuzat că dezinformează și că acel corp de clădire trebuia dezafectat, fiind un pericol pentru "siguranța vieții".

Inițial, ministrul Toader a scris luni pe Facebook că transferarea celor 450 de deținuți din Penitenciarul Iași la alte unități face parte dintr-un plan de redistribuire, în vederea efectuării unor lucrări de reabilitare a acestui spațiu de detenție, nefiind vorba de evacuarea lor de urgență, așa cum s-a afirmat în spațiul public.

El susține că, în data de 29 august 2017, Penitenciarul Iași a înaintat către Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) nota de concept pentru edificare unui nou pavilion.

"Prin adresa nr. 35063 din 28.09.2017, Penitenciarul din Iași a transmis la ANP tema de proiectare pentru noul pavilion, temă aprobată la data de 08.11.2017, aflată în faza studiului de fezabilitate. La data de 31.01.2018, am solicitat conducerii ANP luarea măsurilor posibile și legale pentru echilibrarea gradului de supraaglomerare a penitenciarelor, în condițiile în care unele penitenciare aveau un grad de supraaglomerare de 180%, iar altele de 110%!

În sensul celor de mai sus, începând cu ...

    Citește pe jurnalul.ro