Ministrul Justiției, Tudorel Toader, chemat la raport în Parlament
Foto: stirileprotv.ro

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, chemat la raport în Parlament

22 știri, 13

„Ora Guvernului" este programată, în plenul Senatului, de la ora 10.00.

Marți, ministrul Justiției s-a întâlnit cu președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, la finalul întrevederii Tudorel Toader declarând că au discutat chestiuni procedurale legate de audierea sa în Parlament, informează News.ro.

„Este prima dată când în calitate de ministru particip la ce se numește "Ora Guvernului" și am discutat chestiuni de procedură pentru că doar nu era să-i prezint răspunsurile ce le voi da mâine, cu atât mai mult cu cât mâine voi răspunde la întrebările pe care le voi primi mâine. Nu am primit întrebările dinainte ca să știu nici întrebarea, nici răspunsul", a declarat Tudorel Toader, după întâlnirea cu președintele Senatului.

Ministrul Justiției urma să participe la „Ora Guvernului" în 3 mai, dar audierea a fost amânată atunci pentru 9 mai.

Tudorel Toader a fost chemat în Parlament de către PNL, pentru a da explicații privind raportul Grupului Statelor împotriva Corupției din cadrul Consiliului Europei (GRECO).

Grupul Statelor împotriva Corupției din cadrul Consiliului Europei (GRECO) a făcut public în luna aprilie Raportul referitor la România în care își exprimă îngrijorarea profundă față de anumite aspecte ale legilor adoptate de Parlament privind statutul judecătorilor și procurorilor, organizarea judiciară și Consiliul Superior al Magistraturii precum și privind amendam...

    Citește pe stirileprotv.ro