Tudorel Toader, despre procurorul general Augustin Lazăr: La fiecare dintre noi vine o vreme a evaluării
Foto: stirileprotv.ro

Tudorel Toader, despre procurorul general Augustin Lazăr: La fiecare dintre noi vine o vreme a evaluării

15 știri, 14

"Cu domnul Lazăr mă cunosc de multă vreme, dinainte să fie procuror general și eu ministru al Justiției. E adevărat că în epoca aceea colaboram pe linie academică, astăzi sau de când este procuror general și eu ministru colaborăm instituțional, în cadrul autorității judiciare.

Colaborăm instituțional. Sigur că de-a lungul timpului, cred că a trecut un an și ceva, a avut poziții care nu au fost pe frecvența legii în vigoare, nu pe frecvența mea (...)", a declarat marți Tudorel Toader, potrivit Agerpres, care citează DCNews, întrebat cum colaborează cu procurorul general Augustin Lazăr și dacă va fi vorba despre o cerere de revocare a acestuia.

El a susținut că au fost cazuri în care procurorul general ar fi avut "partipriuri".

"Când spunea, spre exemplu, la CSM, a acreditat ideea faptului că evaluarea pe care am făcut-o eu, în baza căreia am declanșat procedura de revocare (a fostului procuror șef al DNA - n.r.), ar fi nelegală pentru că un regulament al CSM prevede o altă metodologie. Or, eu i-am răspuns atunci: regulamentul CSM nu poate să modifice prevederea legii.

Dacă legea stabilește criterii, competențe, proceduri, eu mă opresc la lege, nu mă cobor la regulament, care contrazice legii din bunul motiv că un regulament nu poate să se abată de la lege, nu poate să o modifice. Chiar atunci eram unul lângă altul în CSM și l-am întrebat dacă afirmația este documentată sau nu...

    Citește pe stirileprotv.ro