Tudose, despre discuția cu Iohannis: Să-l întreb dacă este dispus pentru a semna actele
Foto: www.capital.ro

Tudose, despre discuția cu Iohannis: Să-l întreb dacă este dispus pentru a semna actele

5 știri, 27

Premierul Mihai Tudose a declarat marți că în cadrul discuțiilor pe care le-a avut cu președintele Klaus Iohannis l-a întrebat pe șeful statului dacă este dispus să semneze actele, precizare făcută în contextul declarațiilor publice legate de remanieri.

”Discuțiile cu domnul președinte Klaus Iohannis au fost să-l întreb dacă este dispus sau săptămâna asta dacă este pentru a semna actele. Doi, pe o informare despre ce s-a întâmplat la Varna, domnia sa fiind totuși reprezentantul pe politică externă”, a precizat Tudose la sediul PSD.

Șeful Executivului a răspuns astfel unei întrebări referitoare la motivul pentru care a fost nevoie să aibă o discuție cu președintele Klaus Iohannis înainte de a se întâlni cu liderul PSD, Liviu Dragnea.

El a adăugat că a stabilit împreună cu Liviu Dragnea o remaniere guvernamentală.

”(...) Am stabilit împreună zona de remanieri - remaniabili. N-o să vă facem fericiți acum cu numele și cu propunerile și cu portofoliile, ci după CExN", le-a spus șeful Executivului jurnaliștilor.

Tot scandalul din interiorul PSD a pornit de la sondajul făcut de Institutul Avangarde, care arată că Guvernul s-a prăbușit brusc la capitolul încredere, de la 40% la 27%.

Cabinetul Tudose a fost instalat în urmă cu aproximativ patru luni, după ce Guvernul Grindeanu a fost demis printr-o moțiune de cenzură depusă de PSD și ALDE împotriva propriului Guvern.

    Citește pe antena3.ro