Tudose: România deține funcția de vicepreședinte la Organizația Mondială a Turismului
Foto: www.agerpres.ro

Tudose: România deține funcția de vicepreședinte la Organizația Mondială a Turismului

5 știri, 8

România deține, începând de astăzi, funcția de vicepreședinte la Organizația Mondială a Turismului, a anunțat premierul Mihai Tudose, miercuri, în cadrul ședinței de Guvern.

Încă de miercuri, Ministerul Turismului a anunțat, într-un comunicat de presă, că țara noastră își reconsolidează poziția la nivel mondial în acest domeniu după ce a obținut un loc în cadrul organismului de conducere al Organizației Mondiale a Turismului.

În cadrul Comisiei Regionale pentru Europa, mai multe țări au candidat pentru 5 poziții în cadrul Consiliului Executiv. România a obținut 22 de voturi în favoarea sa, mai mult de jumătate din numărul de voturi exprimate. Celelalte țări care au obținut un loc în organismul de conducere al OMT sunt Lituania – 27 de voturi, Grecia – 25 de voturi, Rusia – 22 de voturi, Azerbaijan - 20 de voturi.

Consiliul Executiv al Organizației Mondiale a Turismului, format din 33 de state membre, este structura de conducere care coordonează activitatea organizației în intervalul dintre sesiunile Adunării Generale și asigură îndeplinirea activităților organizației.

OMT este agenția Națiunilor Unite care coordonează promovarea la nivel internațional în ceea ce privește turismul responsabil, durabil și accesibil. În prezent, OMT numără 156 de state membre cu drepturi depline.

    Citește pe capital.ro