Turcan: Universitatea din București și Academia de Studii Economice vor primi peste 578 milioane de lei pentru a-și renova clădirile© romanialibera.ro

Turcan: Universitatea din București și Academia de Studii Economice vor primi peste 578 milioane de lei pentru a-și renova clădirile

, 5 știri, 21 vizualizări

ASE va primi în următorii doi ani peste 132 milioane de lei, iar Universitatea din București va beneficia de peste 445 milioane de lei pentru o perioadă de 5 ani.

"Cele două universități au o istorie aparte. Au fost adevărate școli pentru elita românească și au contribuit la clădirea României Moderne în ultimul secol. Odată cu trecerea timpului, clădirile s-au degradat. Prin această investiție vom restaura și reabilita clădirile istorice și vom da spații de învățământ moderne profesorilor și viitorilor studenți", a scris Raluca Turcan pe Facebook.

Șeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, a precizat, după ședința de Guvern, că vor fi efectuate lucrări de consolidare, restaurare, restaurarea fațadei, inclusiv a tâmplăriilor exterioare, eliminarea umidității și infiltrărilor din teren.