Turneul de la Madrid = turneul surprizelor. Un număr impresionant de favorite, OUT. Simona Halep a scăpat de o adversară grea în semifinale© sport.ro

Turneul de la Madrid = turneul surprizelor. Un număr impresionant de favorite, OUT. Simona Halep a scăpat de o adversară grea în semifinale

, 4 știri, 22 vizualizări

Simona Halep (3 WTA) are o șansă în plus la cucerirea trofeului de la Madrid, după un meci jucat marți. Favorita 5 a concursului Karolina Pliskova (Cehia; 5 WTA) a ieșit din competiție încă din turul secund. A cedat în fața Katerynei Kozlova (Ucraina; 85 WTA), după un meci la mare luptă.

Surpriza avea se accentueze încă din primul set. Primele game-uri au fost de tatonare, dar de la 3-3 a început seria break-urilor. S-au shimbat 3, dar cu unul în plus de partea Kozlovei, care a câștigat cu 7-5. Setul secund a fost unul scurt, în care Pliskova s-a impus de o manieră clară, arâtând că este o sportivă redutabilă în circuit. Și-a crescut procentajul la primul serviciu, a returnat mult mai bine și și-a adjudecat manșa cu 6-2. Surprinzător, a căzut în setul 3. A cedat de două ori și a pierdut, cu 6-4, un meci de aproape două ore de joc.

Pliskova se afla pe aceeași parte de tablou cu Simona Halep. Cele două se puteau întâlni în semifinale.Turneul de la Madrid se poate numi și turneul surprizelor pe tabloul de simplu. 8 favorite au ieșit din concurs până acum, înaintea optimilor de finală.