Turul Franței: Nans Peters câștigă etapa a 8-a, prima în Pirinei4Foto© rfi.ro

Turul Franței: Nans Peters câștigă etapa a 8-a, prima în Pirinei

, 7 știri, 22 vizualizări

„E o nebunie, am visat să câștig o etapă în Turul Franței, nu-mi vine să cred că am făcut-o”, a spus rutierul în vârstă de 26 de ani. Starea aceasta a fost exprimată și pe linia de sosire, când Peters și-a pus de mai multe ori mâinile în cap. Francezul de la AG2R la Mondiale este la primul succes de acest gen.

El a făcut parte dintr-o evadare de 13 cicliști formată în primii 10 km ai etapei, iar pe coborârea de pe cățărarea de categorie specială, Port de Balès, a pus secunde bune între el și Ilnur Zakarin, un atac care s-a dovedit a fi decisiv. „El a fost mai bun ca mine în ascensiune, dar am dat totul, mi-am spus că sunt cel mai bun, cel mai puternic și așa am reușit”, a declarat euforic Nans.

Prima rundă din Pirinei a fost pasionantă și la nivelul luptei pentru clasamentul general, mai multe atacuri pe Col de Peyresourde au ținut spectatori în tensiune. Până la urmă, Adam Yates (Mitchelton-Scott) a păstrat tricoul galben, iar Tom Domoulin (Jumbo-Visma) a pierdut timp, după ce a impus un ritm incredibil în prima fază și a ieșit din Top 5. Slovenul Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) a fost unul dintre cei mai curajoși, el reușind să recupereze 38 de secunde din cele 81 pierdute vineri.