UDMR îi cere lui Iohannis s-o revoce pe Kovesi
Foto: www.rfi.ro

UDMR îi cere lui Iohannis s-o revoce pe Kovesi

5 știri, 132

Attila Korodi a declarat că președintele Klaus Iohannis trebuie să aplice decizia CCR și să o revoce pe Laura Codruța Kovesi de la șefia DNA.

Totodată, liderul deputaților UDMR a mai susținut că dacă deciziile nu ar fi respectate, s-ar ajunge la haos instituțional.

”Orice instituție care trebuie să îndeplinească o decizie a CCR are nevoie de o anumită perioadă, pentru a-și califica poziția, dar a folosi această perioadă și mă gândesc aici că președintele totuși a vorbit de o perioadă mai lungă decât câteva zile, pentru a face dezbateri publice cu privire la rolul CCR, cu privire la alte elemente, eu cred că deja este prea mult (…). Într-un stat de drept, deciziile trebuie să fie executate, pentru că altfel se creează o breșă și un haos în toată structura instituțională, care nu mai poate să fie după aceea pusă înapoi la un loc solid în structura instituțională”, a declarat Attila Korodi, pentru RFI.

Ce a declarat liderul UDMR

Mai mult, liderul UDMR a mai susținut că Iohannis poate declanșa o debzatere publică pe un subiect, dacă asta dorește, dar întâi trebuie să semneze decretul de revocare a lui Kovesi: ”În opinia mea, după o anumită analiză, care, da, trebuie s-o facă președintele, trebuie să aplice decizia Curții și dacă dorește președintele să aducă după aceea în discuție și în dezbatere publică un anumit rol sau o anumită nouă gândire asupra rolului unei instituții, po...

    Citește pe cotidianul.ro