UE va acorda țărilor partenere un sprijin financiar în valoare de peste 15,6 miliarde euro pentru a combate pandemia2Foto© wall-street.ro

UE va acorda țărilor partenere un sprijin financiar în valoare de peste 15,6 miliarde euro pentru a combate pandemia

, 5 știri, 41 vizualizări

Comisia Europeană și Înaltul Reprezentant au prezentat miercuri planuri pentru un răspuns solid și bine direcționat al Uniunii Europene, în vederea sprijinirii eforturilor țărilor partenere de combatere a pandemiei de coronavirus, potrivit unui comunicat al Executivului comunitar.

Acțiunea colectivă a UE se va axa pe abordarea crizei sanitare imediate și a nevoilor umanitare aferente, pe consolidarea sistemelor de sănătate, de apă și de salubritate ale țărilor partenere și a capacităților lor de cercetare și de pregătire pentru a face față pandemiei, precum și pe atenuarea impactului socio-economic. Pentru a sprijini aceste acțiuni, UE va acorda țărilor partenere sprijin financiar în valoare de peste 15,6 miliarde de euro, care va proveni din resursele pentru acțiune externă existente.

"Împreună cu partenerii noștri, ne asigurăm că fondurile considerabile pe care UE le-a alocat deja partenerilor săi sunt îndreptate spre acțiunile de abordare a impactului cauzat de coronavirus", informează CE.