Un antiviral administrat de medicii din Timișoara ajută la eliminarea coronavirusului4Foto© antena3.ro

Un antiviral administrat de medicii din Timișoara ajută la eliminarea coronavirusului

, 9 știri, 132 vizualizări

Potrivit reprezentanților Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Doctor Victor Babeș din Timișoara, Favipiravir este un medicament din categoria antiviralelor, inhibitor al ARN-ului. Medicii timișoreni spun că acesta a fost utilizat, până acum, în tratamentul formelor severe de gripă, dar și împotriva unor virusuri foarte puternice, care pot declanșa infecții mortale. Medicamentul ajută la eliminarea mai rapidă a virusului SARS-CoV 2 și reduce în acest fel perioada de spitalizare. De asemenea, ameliorează simptomele infecției cu coronavirus.

Medicamentul administrat de specialiștii Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș Timișoara a intrat în schema de tratament aprobată de Ministerul Sănătății în urmă cu două luni.

„Medicamentul se administrează pacienților cu o formă medie de infecție cu COVID 19, cu probele de inflamație modificate. Am observat că, la 24-48 de ore după ce am introdus acest tratament, inflamația pulmonară a scăzut semnificativ. S-a redus durata de spitalizare a pacientului și testele PCR s-au negativat mai repede, chiar cu câteva zile mai repede decât în mod obișnuit.”, a explicat Maria Cerbu, medic la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Doctor Victor Babeș Timișoara.