Un asteroid se apropie de Terra. Care sunt șansele să lovească planeta noastră4Foto© stirileprotv.ro

Un asteroid se apropie de Terra. Care sunt șansele să lovească planeta noastră

, 5 știri, 201 vizualizări

Oficialii de la Administrația Națională Aeronautică și Spațială (NASA) au dezvăluit recent că un asteroid se apropie de Terra. În timpul declarațiilor, specialiștii au spus atât când va avea loc fenomentul, dar și care sunt șansele să lovească planeta noastră.

Cunoscut drept 2018VP1, asteroidul ar urma să treacă pe lângă Terra pe 2 noiembrie, cu o zi înaintea alegerilor prezidențiale din SUA, au anunțat angajați din cadrul Laboratorului de Propulsie Jet (JPL) al NASA, au relatat jurnaliștii britanici de la The Independent. Corpul ceresc are șanse de 0,41 % să lovească planeta noastră, unde trăiesc peste 7.806.925.195 de oameni.

Unul dintre reprezentanții de la NASA a spus că există trei ciocniri potențiale, dar, “bazându-ne pe 21 de observații de-a lungul a 12.968 de zile”, el și colegii săi nu cred că este posibil un impact direct. 2018VP1, care a fost inițial identificat la Observatorul Palomar din California în urmă cu doi ani nu este considerat “un obiect potențial periculos” din cauza mărimii sale mici – cu un diametru de 0,002 kilometri.