Un autobuz de pasageri a explodat în centrul Romei

Un autobuz de pasageri a explodat în centrul Romei

9 știri, 29

Un autobuz de pasageri a luat foc și a explodat marți în centrul Romei, degajând fum negru în centrul orașului, în al nouălea caz de acest gen în acest an, informează Reuters.

Autoritatea de transport locală Atac a indicat că șoferul și pasagerii au reușit să părăsească vehiculul, care s-a oprit în apropiere de celebra Fontana di Trevi, înainte ca flăcările să cuprindă autobuzul. Nimeni nu a fost rănit și nu există ipoteza vreunui act criminal.

În 2017, circa 20 de autobuze din Roma au fost distruse sau avariate ca urmare a unor incendii.

Media italiene pune incidența mare de incendii printre mijloacele de transport în comun din Roma pe seama îmbătrânirii parcului auto și a întreținerii necorespunzătoare a vehiculelor. Societatea Atac, împovărată de datorii, susține că a crescut volumul reparațiilor și că va rezolva problema.

Un fost șef al societății a spus că anul trecut compania avea datorii de ordinul a 1,3 miliarde de euro (1,54 miliarde de dolari) și ar trebui să-și declare falimentul.

Potrivit unui raport intern al companiei, 36% din totalul autobuzelor staționează - fie că sunt avariate, fie pentru mentenanță - cifra crescând la 50% pentru flota de tramvaie a orașului.

    Citește pe antena3.ro