Aterizare de urgență la Palermo! Un avion Blue Air ar fi pierdut brusc din altitudine

Aterizare de urgență la Palermo! Un avion Blue Air ar fi pierdut brusc din altitudine

17 știri, 37

Aproape 100 de români care călătoreau pe calea aerului către Italia au trăit momente cumplite în dimineața zilei de joi, 4 ianuarie.

Potrivit unor informații furnizate de călători, un avion Blue Air care efectua zborul OB 2945, care a decolat azi dimineață din Bacău, la ora 8,50, cu destinația Catania, a fost aproape să se prăbușească în mare, în jurul orei 10.15, în timp ce survola Mediterana între peninsula italică și Sicilia.

Avionul a fost afectat serios de turbulențe și de furtuna puternică și a avut probleme mari de stabilitate, motiv pentru care aterizat de urgență pe o pistă din Palermo.

„Avionul a pierdut altitudine lăsându-se pe partea dreaptă, îndreptându-se în picaj spre mare. Bagajele s-au răsturnat peste pasageri și panica s-a instalat imediat. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. Felicitări pilotului care a reușit să redreseze avionul, coborând pe o pista din apropiere, ajungând întreg la sol”, a relatat pentru „Adevărul” gălățeanul Vali George, a cărut mamă se afla în avion și i-a povestit telefonic întâmplarea, imediat după aterizare.

Românul ne-a trimis și o serie de fotografii făcute de mama acestuia, cu telefonul, din timpul zborului și cu intervenția paramedicilor, după aterizarea forțată.

El ne-a mai povestit și că nimeni nu a fost lăsat să coboare din avion până la sosirea echipajelor. „Mama mea a reușit să ajungă pe pământ de-abia la ora 13.00”, ne-a...

    Citește pe adevarul.ro