Siria: Armata susține că un avion al său a fost doborât de coaliția condusă de SUA
Foto: www.romaniatv.net

Siria: Armata susține că un avion al său a fost doborât de coaliția condusă de SUA

11 știri, 40

Potrivit armatei siriene, avionul a fost doborât în apropierea orașului Rasafah, în timp ce efectua o misiune împotriva militanților Stat Islamic. Pilotul a fost dat dispărut.

"Acest atac flagrant este o încercare de subminare a eforturilor armatei ca singura forță eficientă capabilă, alături de aliații săi, să combată terorismul pe teritoriul său. Acest incident vine într-un moment în care armata siriană și aliații săi au făcut progrese evidente în lupta împotriva grupării teroriste Stat Islamic", se arată într-un comunicat al autorităților de la Damasc.

De cealaltă parte, Comandamentul Central al SUA a precizat că avionul sirian a fost doborât "ca măsura de apărare colectivă a forțelor partenere ale Coaliției", identificate drept Forțele Democratice Siriene (SDF) din apropierea orașului Tabqah, aflat în provincia Raqqa.

"Un avion sirian de tip SU-22 a aruncat bombe în apropierea combatanților susținuți de coaliție, la sud de Raqqa, iar aparatul a fost imediat doborât de un avion american F/A-18E Super Hornet. Înainte de a doborî aeronava, coaliția a contactat telefonic omologii ruși și pentru a-i informa și pentru a opri schimbul de focuri. Coaliția nu urmărește să lupte împotriva regimului sirian sau împotriva forțelor Rusiei, dar nu va ezita să se apere în fața oricărei amenințări", este comunicatul SUA.

Coaliția condusă de SUA în Siria a extins în ultimele săptămâni ope...

    Citește pe romaniatv.net