Un avion F16 israelian s-a prăbușit după un atac al unor „ținte iraniene” în Siria

Un avion F16 israelian s-a prăbușit după un atac al unor „ținte iraniene” în Siria

23 știri, 78

Un avion de luptă F16 israelian s-a prăbușit sâmbătă în Israel în timp ce armata lansa atacuri împotriva unor 'ținte iraniene' în Siria după ce interceptase o dronă venită din teritoriul sirian, a anunțat armata, relatează AFP.

'Forțele de apărare din Israel au vizat sisteme de control iraniene în Siria care au trimis drona în spațiul aerian israelian', a declarat pe Twitter un purtător de cuvânt al armatei, locotenent Jonathan Conricus.

'Tiruri antiaeriene siriene intense, un F16 s-a prăbușit în Israel, piloții sunt teferi și în siguranță', a indicat purtătorul de cuvânt.

Un comunicat al armatei a precizat că forțele israeliene au identificat o 'dronă iraniană' lansată din Siria și a interceptat-o în spațiul aerian israelian cu un elicopter de luptă.

Poliția a anunțat că avionul F16 s-a prăbușit în regiunea Jezreel, la est de orașul Haifa, în nordul Israelului. 'Iranul este responsabil de această gravă încâlcare a suveranității israeliene', a menționat de asemenea purtătorul de cuvânt al armatei.AGERPRES/( AS - editor: Violeta Gheorghe, editor online: Ada Vîlceanu)

    Citește pe agerpres.ro