Un băiat de 4 ani, împușcat mortal de fratele său de 5 ani în statul american Texas© romaniatv.net

Un băiat de 4 ani, împușcat mortal de fratele său de 5 ani în statul american Texas

, 4 știri, 25 vizualizări

Aceste drame ilustrează încă o dată pericolele armelor de foc în SUA, unde 30% dintre adulți susțin că dețin cel puțin o armă. Duminică, în miezul zilei, un băiat de 5 ani a găsit o armă în casa sa din Fort Worth, la vest de Dallas, și l-a împușcat mortal pe fratele său de 4 ani, a anunțat poliția locală. 'În acest stadiu, nu a fost declanșată urmărirea penală' împotriva părinților, a precizat purtătorul său de cuvânt, Jimmy Pollozani, într-un e-mail. Câteva ore mai târziu, un băiat de 6 ani a fost rănit grav în orașul vecin Arlington, împușcat și el probabil de unul dintre frații săi.

Mai mulți copii se jucau într-o cameră când un copil în vârstă de circa zece ani a găsit o armă, a îndreptat-o asupra celui de 6 ani și a apăsat pe trăgaci, a relatat Christopher Cook, un responsabil al poliției din Arlington citat de Dallas Morning News. Rănit la cap, băiatul este într-o stare critică. O fetiță de trei ani a fost rănită mai ușor de fragmente de glonț, relatează ziarul. Un adolescent prezent în casă a explicat poliției că arma îi aparținea, iar părinții au negat că știu despre acest lucru.

Anchetatorii încearcă să stabilească cum și-a procurat arma. Tot la Arlington, o fetiță de opt ani a fost rănită la fese duminică de tirul unei arme semiautomate care fusese furată, relatează tot Dallas Morning News. Potrivit părinților ei, ea s-a așezat pe armă și aceasta s-a declanșat. Poliția încearcă să clarifice scenariul accidentului. Duminică dimineață, o fetiță de 14 ani, rănită de un glonț, a fost transportată și ea la un spital din Fort Worth, precizează canalul CBS, care nu furnizează mai multe detalii.