Un bărbat a murit în timp ce schia pe pârtia din Păltiniș
Foto: jurnalul.ro

Un bărbat a murit în timp ce schia pe pârtia din Păltiniș

7 știri, 168

Un bărbat a murit în timp ce schia pe pârtia din Păltiniș. Turistul, în vârstă de 49 de ani, a suferit un stop cardio-respirator, iar medicii care au intervenit la fața locului nu l-au mai putut salva.

Salvamontiștii au fost alertați să intervină pe una dintre pârtiile complexului Arena Platoș din stațiunea Păltiniș, unde un turist a făcut stop cardio-respirator, notează Agerpres.ro.

„Un turist aflat la schi în resortul Arena Platoș a suferit un stop cardio-respirator. Echipa de serviciu a Salvamont Sibiu a intervenit în cel mai scurt timp și a instituit manevrele de resuscitare. În sprijinul acestora s-a deplasat un echipaj al Ambulanței Sibiu. Pacientul nu a răspuns manevrelor de resuscitare și s-a constatat decesul acestuia”, a declarat, pentru sursa citată, șeful Salvamont Sibiu, Adrian David.

Medicii l-au resuscitat timp de două ore pe schior, însă manevrele de resuscitare au fost zadarnice.

Cum să acorzi primul ajutor adulților, în caz de accident rutier sau hemoragie

Salvatorii exclud varianta producerii unui accident pe pârtie. Spun că turistul s-a prăbușit pe zăpadă din cauza stopului cardio-respirator.

„Schiorul de la Arena Platoș are 49 ani. S-a trimis echipajul cu medic de la Cisnădie, a fost resuscitat două ore, din păcate fără succes. Nu a mai fost transportat la spital. Nu este vorba de accident, efectiv s-a prăbușit pe pârtie”, a explicat Liliana Blaga, purtă...

    Citește pe libertatea.ro