Un bebeluș de o lună din Galați a fost intoxicat cu nitriți2Foto© cancan.ro

Un bebeluș de o lună din Galați a fost intoxicat cu nitriți

, 9 știri, 11 vizualizări

Un bebeluș de numai o lună a fost  intoxicat cu nitriți și aflat în stare gravă la Spitalul de Copii din Galați, unde a fost adus cu elicopterul SMURD. Fetiță, a fost aduă la spital de mamă, o femeie de 28 ani, care i-a dat lapte praf preparat cu apă dintr-o fântână care avea nitriți.

„Serviciul nostru a fost solicitat să intervină pe raza localității Berești unde, la centrul de permanență al dispensarului din localitate, venise o mamă de 28 ani cu un sugar de o lună, o fetiță, care prezenta semnele unei intoxicații cu nitriți. Echipajul nostru s-a deplasat la fața locului, a evaluat pacientul, a acordat primele îngrijiri, apoi l-a transportat la Spitalul Târgu Bujor unde s-a luat decizia imediat de transfer către Galați solicitându-se elicopterul SMURD”, a precizat directorul SJA Galați, Mihai Polinschi, potrivit Agerpres.

„Putea fi un caz letal, cum se întâmplă de obicei la sugarii mici, care sunt hrăniți cu lapte praf pe care îl fac mămicile cu apă din fântână. De multe ori fântânile sunt necontrolate sau mamele nu cunosc că există acolo nitriți în apă. Copilul a ajuns în spital în stare gravă, intoxicația cu nitriți este o intoxicație care practic privează bebelușul de oxigen. Aceste componente fac un element toxic care se leagă de hemoglobină și hemoglobina nu mai poate transporta oxygen”, a declarat dr. Silvia Constantin Dinescu de la Spitalul de Copii Galați, potrivit sursei citate.