Un experta din Israel explica faptul că virusul dispare după 70 de zile© hotnews.ro

Un experta din Israel explica faptul că virusul dispare după 70 de zile

, 4 știri, 59 vizualizări

În întreaga lume sunt dezbateri aprinse cu privire la cea mai bună modalitate de a combate răspândirea coronavirusului, țările adoptând măsuri diferite în lupta împotriva bolii. Însă un profesor din Israel spune că indiferent de eforturi, rezultatul va fi același: boala se auto-limitează și în mare parte dispare după 70 de zile, cu sau fără intervenții, relatează The Telegraph.

  Profesorul Isaac Ben-Israel, șeful programului de studii de securitate la Universitatea Tel Aviv și președintele Consiliului Național pentru Cercetare și Dezvoltare, susține că analiza sa dovedește că noul coronavirus atinge maximele la 40 de zile după apariția într-o comunitate și apoi începe să scadă rapid.

  Ben-Israel susține că închiderea economiilor majore are consecințe devastatoare, iar câștigurile sunt reduse deoarece, potrivit calculelor sale, graficul infecții zilnice, ca procent din numărul acumulat de infecții, începe de la aproximativ 30%, dar scade la 10% după șase săptămâni și, în cele din urmă, atinge un prag de sub 5% o săptămână mai târziu.