Un independent la Ministerul Justiției© bzi.ro

Un independent la Ministerul Justiției

, 10 știri, 22 vizualizări

Președintele PSD, Viorica Dăncilă, a declarat miercuri că, în urma revocării Anei Birchall din fruntea Ministerului Justiției, conform deciziei Curții Constituționale, și-ar dori ca acest minister să fie condus de către o persoană independentă.

„După cum știți, conform deciziei Curții Constituționale, doamna Birchall a fost revocată din fruntea Ministerului Justiției”, a spus Dăncilă, la finalul ședinței Comitetului Executiv Național al PSD, întrebată dacă Birchall mai are șanse să rămână în fruntea Ministerului Justiției.

Întrebată dacă își dorește un ministru independent la Justiție, Dăncilă a răspuns afirmativ: „Mi-aș dori la Justiție să avem un independent. După cum știți, am propus-o pe doamna Dana Gîrbovan pentru că am crezut și cred că justiția trebuie să fie independentă și că trebuie să fie un magistrat care să înțeleagă problemele, care să aibă relații cu toate asociațiile de magistrați. Nu am încă un nume, dar vom analiza”, a spus premierul. Ea a reafirmat că Guvernul nu se va implica în justiție.