Un jurnalist de investigatie a murit dupa ce a cazut de la balcon
Foto: www.antena3.ro

Un jurnalist de investigatie a murit dupa ce a cazut de la balcon

6 știri, 30

Anchetatorii anunta ca un jurnalist de investigatie care a scris despre prezenta mercenarilor rusi in Siria a murit dupa ce a cazut de la balconul apartamentului sau.

Maxim Borodin, 32 de ani, a murit la spital duminica din cauza ranilor suferite, la Ekaterinburg, oras de 1,4 milioane de locuitori din Urali, au informat agentiile de presa ruse.

El lucra pentru ziarul Novi Dien (Ziua Noua) si a scris recent despre moartea unor mercenari rusi in Siria, angajati ai unei companii militare private cunoscute sub numele de ‘Grupul Wagner’. El aborda cu regularitate subiecte legate de coruptie si crima organizata.

‘Nu exista niciun motiv sa deschidem o ancheta penala. Mai multe versiuni sunt luate in considerare, inclusiv cea a unui accident, dar nu exista semne ca ar fi avut loc o crima’, a declarat luni pentru Tass Comisia de ancheta locala.

Contactata de AFP, Comisia de ancheta a refuzat sa comenteze acest caz.

Reprezentantul pentru libertatea mass-media al Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE), Harlem Desir, a declarat ca moartea lui Maxim Borodin este ‘foarte ingrijoratoare’.

‘Cer autoritatilor sa realizeze o ancheta rapida si amanuntita’, a scris el luni pe Twitter.

De la prabusirea URSS, numerosi jurnalisti au fost ucisi sau agresati in Rusia, insa comanditarii acestor crime sunt rareori retinuti.

Potrivit Comitetului pentru Protectia Jurnalistilor (CPJ...

    Citește pe bzi.ro