Un miliardar japonez caută 8 persoane din întreaga lume care să i se alăture în prima călătorie civilă SpaceX până la Lună7Foto1Video© stirileprotv.ro

Un miliardar japonez caută 8 persoane din întreaga lume care să i se alăture în prima călătorie civilă SpaceX până la Lună

, 8 știri, 33 vizualizări

„Vreau ca oameni din toate mediile să mi se alăture”, a declarat Maezawa, într-un anunț video postat pe Twitter. Antreprenorul japonez a dat asigurări că va suporta costurile întregii expediții civile, astfel încât cei care i se alătură pot zbura gratuit, scrie BBC. „Am cumpărat toate locurile, așa că va fi un zbor privat”, a adăugat el.

Plănuită pentru 2023, misiunea ar urma să fie prima călătorie a omului către Lună din 1972.

Yusaku Maezawa, un magnat din industria modei și colecționar de artă, a mai anunțat că intenționează să invite „artiști” la bordul rachetei, însă, ulterior, a revenit asupra declarației menționând că „va oferi oamenilor din întreaga lume șansa de a se alătura acestei călătorii”.

În 2020, Maezawa a anunțat că este în căutarea unei prietene pentru călătoria în jurul Lunii. Ulterior, miliardarul și-a retras anunțul.