Un norvegian intra in istoria Ligii Campionilor. Il vom avea adversar in aceasta toamna!3Foto© onlinesport.ro

Un norvegian intra in istoria Ligii Campionilor. Il vom avea adversar in aceasta toamna!

, 4 știri, 12 vizualizări

Atenție mare, România! Pe 15 octombrie, în jocul capital de pe Arena Națională din preliminariile Euro 2020, Norvegia ne-ar putea provoca daune importante cu un puști de 19 ani. Erling Håland, atacantul de 1,94m și care s-a născut la Leeds, ne pune în gardă după festivalul ofensiv reușit cu Salzburg, 6-2 contra lui Genk, la debutul său în Ligă! A reușit până la pauză hattrickul, la doar trei zile după cel cu Hartberg, din campionat, și a ajuns deja la patru partide cu trei goluri în acest sezon. E o mașină de marcat cu un potențial extraordinar!

Nu mai departe de sfârșitul lui mai, Håland făcea senzație și la Mondialul U19, înscriind nouă dintre cele 12 goluri ale Norvegiei în partida cu Honduras. „Monstrul golurilor a lovit din nou. Nici că se putea mai mult. La 19 ani e deja mare”, a scris cotidianul austriac Kroner Zeitung, acordându-i notă maximă, 1. Clasă mondială! Salzburg a pus mâna pe o pepită, transferându-l în ianuarie de la Molde pentru 5 milioane de euro. Cota i-a crescut deja la 12 milioane, conform transfermarkt.com, și nu ar fi exclus să-l vedem titular contra României!

În vara lui 2018 a fost remarcat și de scouterii lui Manchester United, fiind comparat de Ole Gunnar Solskjær cu Romelu Lukaku ca stil de joc, dar managerul norvegian de atunci al lui Molde a refuzat ferm orice ofertă. Erling are fibră de fotbalist, tatăl Alf-Inge (34 de selecții), jucând la Nottingham Forest, Leeds și Manchester City.