Un nou Drum Expres București - Târgoviște este în plan© realitatea.net

Un nou Drum Expres București - Târgoviște este în plan

, 6 știri, 29 vizualizări

Cătălin Drulă:  "Astăzi a fost lansată licitația pentru documentația tehnică a noului Drum Expres București - Târgoviște. Am promis o soluție modernă, ne ținem de cuvânt. Este vorba de un drum nou, care nu va trece prin localități, cu două benzi pe sens și separare pe mijloc, cu noduri denivelate, apropiat de profilul unei autostrăzi. Legătura cu Bucureștiul va fi făcută, cel mai probabil, cu un nod din viitoarea autostradă de centură A0 Nord (în prezent, aproape de finalizarea licitației)".

Potrivit ministrului Transporturilor, proiectul este lansat pe noul caiet de sarcini pentru documentații tehnice elaborat de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Cătălin Drulă: "Un caiet de sarcini cu condiții contractuale mult mai clare și echilibrate, pentru a nu mai avea problemele de pe contractele din trecut. Din contract va rezulta un proiect tehnic preliminar - un 'preliminary design' al viitorului drum, cu un nivel suficient de detaliu, cu investigații geotehnice și modelare a terenului.