Un primar din județul Alba s-a amendat singur3Foto© bzi.ro

Un primar din județul Alba s-a amendat singur

, 6 știri, 17 vizualizări

Un primar s-a sancționat singur cu suma de 500 de lei deoarece a modificat acoperișul imobilului sau fără să obțină însă autorizație de la Primărie. Caz unic în administratia locală. Un primar s-a sancționat singur cu suma de 500 de lei deoarece a modificat acoperișul imobilului său fără să obțină, însă, autorizație de la Primărie. Este vorba de Ioan Iosif Josan, un primar din Vințu de Jos, județul Alba, care în cursul săptămânii trecute a semnat un proces verbal prin care s-a amendat. Ulterior, acesta s-a dus să plătească amenda la biroul de taxe și impozite.

„Avem multe probleme pe urbanism. A ajuns o ură între oameni, încât vin una-ntruna și se reclamă unul pe altul. Având în vedere «istoricul» autorizațiilor de construcție de la noi, cu cele 30 de autorizațîi de construcție anulate, au început să se pârască unul pe altul. Chiar eu am fost pus în această situație, m-a pârât unul dintre vecini că mi-am schimbat acoperișul de pe casă.

Legal, este voie, dar să nu îi schimbăm arhitectură. Înainte să mă apuc să schimb arhitectură acoperișului, am întrebat un arhitect dacă este în regulă și o pot face fără autorizație. Mi-a zis că nu e nevoie, pot lucra și fără autorizație de urbanism. La final am fost obligat să mă amendez singur. ”, a declarat primarul.