Un profesor universitar din Cluj, condamnat la trei ani de închisoare pentru că a luat de mită de la studenți5Foto1Video© realitatea.net

Un profesor universitar din Cluj, condamnat la trei ani de închisoare pentru că a luat de mită de la studenți

, 7 știri, 60 vizualizări

Instanța a dispus confiscarea specială de la profesorul condamnat și a unor sume de bani în lei și în euro, precum și confiscarea extinsă a peste 10.000 de euro.

Este vorba de profesorul Ioan Ardelean de la Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, care a fost reținut pe 3 septembrie 2017, pentru 24 de ore, în urma perchezitiilor în biroul și la domiciliul acestuia.Ulterior a fost plasat în arest la domiciliu. La percheziții au fost găsiți 2.000 de euro, în bancnote de 50 de euro, dar si plicuri cu numele unor studenti. Ardelean a recunoscut atunci ca studentii i-au lasat bani, afirmând ca i-a ajutat si consultat în diferite ocazii.

„Printr-o decizie definitivă a Curții de Apel Cluj, un profesor universitar doctor în cadrul Facultății de Mecanică a Universității Tehnice din Cluj-Napoca, a fost condamnat la pedeapsa de 3 ani închisoare, cu executarea pedepsei în regim de detenție, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită. Totodată, instanța a dispus confiscarea specială de la persoana condamnată a unor sume de bani în lei și în euro, precum și confiscarea extinsă a peste 10.000 de euro", se arată într-un comunicat de presă al Serviciului Județean Anticorupție Cluj din cadrul Direcției Generale Anticorupție (DGA).