Un român acuzat că a provocat intenționat incendii de vegetație a fost arestat în sudul Italiei

Un român acuzat că a provocat intenționat incendii de vegetație a fost arestat în sudul Italiei

6 știri, 6

Un român a fost arestat în sudul Italiei sub acuzația că a provocat intenționat incendii de vegetație. Mii de pompieri sunt mobilizată în mai multe regiuni ale Italiei de peste o săptămână, pentru a lupta cu flăcările.

Potrivit agenției ANSA, românul în vârstă de 24 de ani a fost suprins de un carabinier aflat în timpul liber în timp ce provoca un incendiu în apropierea rezervației naturale Cilento, Alburni și Vallo di Diano, în regiunea italiană Campania (sud).

Românul a fost surprins chiar în timp ce a pornit un incendiu, încercând apoi să fugă. El a fost prins de carabinier, iar apoi acesta din urmă, alături de alți locuitori, au încercat să stingă focul.

Sudul Italiei se confruntă cu sute de incendii de vegetație. Situația este gravă în principal în regiunea Campania, unde sute de locuințe au fost distruse. Tototdată, o zonă foarte afectată este și cea din apropiere de vulcanul Vezuviu, în apropierea orașului italian Napoli. Nici în Sicilia lucrurile nu sunt mai liniștite, căci și în această regiune sunt incendii puternice de vegetație.

    Citește pe libertatea.ro