Un cetățean român cu pașaport din R. Moldova, arestat în cazul uciderii jurnalistei bulgare

Un cetățean român cu pașaport din R. Moldova, arestat în cazul uciderii jurnalistei bulgare

53 știri, 41

Criminalul jurnalistei bulgare, Victoria Marinova, ar fi un cetățean român, scrie The Associated Press. Bărbatul, cetățean român cu pașaport moldovenesc, a fost arestat deja.

Potrivit unor informații neconfirmate din partea Ministerului bulgar de Interne, suspectul este „un cetățean român care deține și pașaport emis de Republica Moldova”, scrie agenția americană citând postul național de radio din Bulgaria.

Poliția Română a anunțat că deocamdată nu există nicio solicitare/informare din partea autorităților bulgare în legătură cu acest caz.

Jurnalista de investigații Victoria Marinova, de 30 de ani, a fost ucisă în localitatea bulgară Ruse, sâmbătă noaptea. Ziarista, în vârstă de 30 de ani, ar fi fost bătută și violată înainte să fie omorâtă.

Corpul ei a fost găsit într-o zonă greu accesibilă, în niște tufișuri, lângă Dunăre. Victoria Marinova le-a spus prietenilor că merge să alerge, un jogging de antrenament pentru un cros la care urma să ia startul ieri, povestesc prietenii ei pentru bTV, cros ce urma să se dispute în Rezervația Srebărna (la sud-vest de Călărași).

În luna septembrie, jurnalista a difuzat un reportaj care se referea la deturnarea de fonduri publice, într-un caz în care sunt acuzați de implicare o serie de politicieni și oameni de afaceri. În cadrul reportajului au apărut doi jurnaliști străini: un bulgar și un român – Attila Biro de la „Rise Project”.

Cu 2...

Citește pe libertatea.ro