Un român, igienist dentar în Canada, și-a pierdut licența și a fost acuzat de abuz sexual, după ce și-a tratat soția3Foto1Video© adevarul.ro

Un român, igienist dentar în Canada, și-a pierdut licența și a fost acuzat de abuz sexual, după ce și-a tratat soția

, 6 știri, 25 vizualizări

În anul 2014, arată evidența instanțelor, igienistul dentar Alexandru Tanase și pacienta sa s-au implicat „în mod romantic”, iar el a încetat să o trateze din cauza interdicției relațiilor amoroase dintre profesioniștii din domeniul sănătății și pacienții lor, conform mediafax.ro.

Dar în timp ce lucra la o clinică din Guelph, Ontario, un coleg i-a spus lui Tănase că igieniștii dentari au voie să-și trateze soțiile. De fapt, colegiul medicilor a aprobat o excepție în cazul tratării soților în septembrie 2015, dar legiuitorul nu a adoptat niciodată regula - așa cum s-a întâmplat în cazul medicilor stomatologi.

Bazat pe înțelegerea sa eronată a legii, Tănase a început din nou să-și trateze logodnica și a continuat acest lucru după ce s-au căsătorit la începutul anului 2016. Comitetul de disciplină a decis că nu are de ales decât să constate că Tănase a încălcat interdicția relațiilor sexuale cu un pacient - chiar dacă pacientul era soțul său și sexul consimțit - și, prin urmare, este supus revocării obligatorii a licenței pntru o perioadă de 5 ani.