Un șef al Yakuza a fost prins datorită tatuajelor sale
Foto: www.romaniatv.net

Un șef al Yakuza a fost prins datorită tatuajelor sale

8 știri, 45

Un șef al Yakuza a fost prins datorită tatuajelor sale care au devenit virale pe rețelele de socializare. Bărbatul de 72 de ani se retrăsese în Thailanda de mai mulți ani, dar era în continuare căutat pentru crimă în țara sa natală, scrie AFP:

Shigeharu Shirai, în vârstă de 72 de ani a fost arestat în Thailanda după 14 ani. Autoritățile au primit un ajutor nesperat după ce o serie de fotografii cu tatuajele șefului Yakuza au fost postate online de către un fotograf amator.

Shirai a fost arestat de o echipă SWAT, miercuri, în orașul Lopburi, în timp ce se afla la cumpărături. Autoritățile japoneze au solicitat arestarea sa pentru că ar fi ordonant uciderea unui rival de-al său în 2003 după care a fugit din țară. El s-a căsătorit cu o femeie thailandeză și a dus în ultimii ani o viață aparent pașnică.

Asta a fost până când un fotograf thailandez a postat câteva poze cu pensionarul care juca un joc de dame și i se vedeau tatuajele extrem de interesante pe care le avea pe tot bustul. De asemenea, bătrânelul avea și un deget mic lipsă, acesta fiind adesea un semn al membrilor Yakuza, care au adus o ofensă.

Fotografiile au fost distribuite de peste 10.000 de ori online și au atras atenția poliției japoneze, care a cerut autorităților thailandeze să facă arestarea.

„Suspectul a recunoscut că el a fost liderul bandei Kodokai din cadrul yakuza“, a declarat purtătorul de cuvânt al pol...

    Citește pe libertatea.ro