Un senator american cere examinarea tranzacției prin care Petr Kellner a cumpărat proprietarul Pro TV5Foto© cancan.ro

Un senator american cere examinarea tranzacției prin care Petr Kellner a cumpărat proprietarul Pro TV

, 10 știri, 60 vizualizări

Senatorul republican Marco Rubio a cerut autorităților din SUA examinarea tranzacției prin care cel mai bogat om de afaceri din Cehia, Petr Kellner, a cumpărat grupul Central European Media Enterprises (CME), care deține Pro TV. Acesta susține că tranzacția „afectează interesele SUA”, scrie News.ro. În octombrie 2019, grupul CME a anunțat că a semnat un acord definitiv pentru vânzarea către fondul de investiții PPF Group, controlat de cel mai bogat om de afaceri din Cehia, Petr Kellner.

Tranzacția este estimată la 2,1 miliarde dolari, iar în prezent, Kellner are afaceri în România, prin intermediul PPF, în principal în domeniul imobiliar, iar averea sa este estimată la peste 15 miliarde de dolari, scrie Forbes.

Senatorul Marco Rubio a cerut lansarea unei investigații, de către Comitetul pentru investiții străine din Statele Unite (CFIUS), cu privire la această tranzacție. Rubio susține că acest acord „afectează interesele de securitate ale SUA în Europa Centrală și de Est și China”. De asemenea, el a adresat, în acest sens, o scrisoare secretarului Trezoreriei SUA, Steve Mnuchin, și procurorului general Willim Barr.