Unioniștii din Irlanda de Nord organizează congres împotriva Brexitului2Foto© agerpres.ro

Unioniștii din Irlanda de Nord organizează congres împotriva Brexitului

, 4 știri, 23 vizualizări

Partidul unionist nord-irlandez DUP și-a reafirmat sâmbătă, cu prilejul congresului de la Belfast, determinarea de a face să eșueze acordul de Brexit negociat de premierul Boris Johnson, transmite AFP. Cei zece deputați ai DUP au asigurat o majoritate pentru Partidul Conservator în Camera Comunelor după alegerile anticipate din 2017.

Ei au blocat însă cele două versiuni ale acordului de Brexit între Londra și Bruxelles, prima negociată de fostul premier Theresa May, iar cea de-a doua de Boris Johnson. DUP vrea ca Regatul Unit să iasă din UE cu un acord, dar nu cu cel negociat de Boris Johnson. 'Fără modificări, nu vom vota acordul prim-ministrului', a declarat lidera DUP, Arlene Foster.

Acest acord este nefast pentru Irlanda de Nord și 'ar slăbi fundamentele acestui mare Regat Unit', a afirmat ea. 'Voturile noastre contează și voturile noastre vor conta în zilele care urmează', a insistat Arlene Foster. Boris Johnson speră ca, în cadrul unui vot prevăzut luni, să poată provoca alegeri anticipate, însă pentru aceasta va avea nevoie de o majoritate de două treimi.