Dodon: Există solicitări de declarare persona non grata a lui Traian Băsescu
Foto: www.realitatea.net

Dodon: Există solicitări de declarare persona non grata a lui Traian Băsescu

8 știri, 18

Comisii din cadrul Consiliului Societății Civile de pe lângă președintele Republicii Moldova cer începerea procedurii de declarare a lui Traian Băsescu persona nongrata, anunță președintele Igor Dodon.

Comisiile din cadrul Consiliului Societății Civile pe lîngă Președintele Republicii Moldova au desfășurat ședințe pe marginea acțiunilor desfășurate pe teritoriul Republicii Moldova de către cetățeanul român Traian Băsescu, precizează Dodon pe contul său de Facebook.

„Aceste comisii solicită inițierea procedurii de declarare persona non-grata a domnului Băsescu pe teritoriul țării noastre”, spune Dodon.

Liderul moldovean prezintă și un proces-verbal al Comisiei pentru consolidarea statalității și reintegrarea țării.

Comisia apreciază că Băsescu atentează la suveranitatea națională a Republicii Moldova, creează impedimente suplimentare în procesul de reglementare a conflictului transnistrean, propagă xenofobia, moldofobia și rusofobia, creează tensuni în relațiile interetnice și adâncește scindarea societății moldovenești, creează premise pentru tulburări în masă și infracțiuni și seamănă neîncredere în valorile național statale ale Republicii Moldova.

Comisia cere modificarea legislației privind securitatea națională, argumentând că în toate statele europene, inclusiv în România, activitatea persoanelor împotriva suveranității, independenței țării se consideră risc, atentat, c...

    Citește pe cotidianul.ro