Universitatea București dă în judecată Ministerul Educației

Universitatea București dă în judecată Ministerul Educației

15 știri, 8

Universitatea București a făcut publică o scrisoare de protest referitoare la cifra de școlarizare repartizată de Ministerul Educației pentru anul universitar 2018-2019. Astfel, i-a fost redus cu 454 numărul de locuri pe toate ciclurile de pregătire, ceea ce duce la reducerea bugetului cu peste nouă milioane de lei.

„Domnii Valentin Popa si Gigel Paraschiv lovesc din nou!

De data aceasta, și cu binecuvântarea domnului Liviu Dragnea și a d-nei Viorica Dăncilă.

După ce, probabil, domnul Valentin Popa a decis, spre beneficiul public și personal, să stăruie, cu mai mare atenție, asupra “literelor” și nu ne-a mai desfătat, în ultima vreme, cu pronunțări publice, iată că acum trece și la cifre. (...) Cu ură și cu răzbunare, dl. Ministru Popa, alături de colegii săi de partid, dl. Dragnea și d-na Dăncilă, au tăiat drastic din locurile la admitere ale celor mai vechi și mai prestigioase universități românesti, universitățile din Consorțiul Universitaria, și le-au împărțit cu generozitatea boierilor medievali noilor cetăți de scaun ale învățământului universitar românesc”, se precizează în scrisoare.

De asemnea, potrivit documentului, este lipsită de orice justificare rațională scăderea arbitrară a numărului de locuri repartizate Universității din București pentru anul universitar 2018 – 2019, pe toate cele trei cicluri de studii: licență, cu 60 de locuri mai puțin; master, cu 335 de...

    Citește pe money.ro