Universitatea din Bristol a retras de pe pagina sa de internet articolul referitor la descifrarea manuscrisului Voynich2Foto© stirileprotv.ro

Universitatea din Bristol a retras de pe pagina sa de internet articolul referitor la descifrarea manuscrisului Voynich

, 4 știri, 13 vizualizări

Universitatea din Bristol a retras de pe pagina sa de internet un articol care se referea la rezultatele obținute de dr. Gerard Cheshire, după ce ''au fost exprimate preocupări referitoare la validitatea cercetării''. Cu câteva zile în urmă, universitatea anunțase că dr.

Cheshire, cercetător asociat, a reușit să descifreze în doar două săptămâni codul manuscrisului, descoperirile sale fiind publicate în revista Romance Studies. Cheshire a prezentat modul în care a reușit să descifreze manuscrisul și a subliniat totodată că acesta reprezintă singurul exemplu cunoscut de limbă proto-romanică.

''Am trăit o serie de momente 'evrica!' în timp ce descifram codul, urmate de un sentiment de neîncredere și entuziasm când am realizat amploarea realizării, atât în ceea ce privește importanța lingvistică cât și a revelațiilor despre originea și conținutul manuscrisului'', a spus el.