UNJR: Murat Arslan, un judecător turc arestat, a câștigat premiul «Václav Havel» pentru drepturile omului 2017
Foto: www.mediafax.ro

UNJR: Murat Arslan, un judecător turc arestat, a câștigat premiul «Václav Havel» pentru drepturile omului 2017

6 știri, 3

Premiul Václav Havel pentru drepturile omului este acordat în fiecare an de către Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei în parteneriat cu Václav Havel Library și Charta 77 Foundation pentru a recompensa acțiunile societății civile făcute în vederea apărării drepturilor omului în Europa și dincolo de granițele ei.

"Murat Arslan a fost nominalizat pentru acest premiu de către MEDEL – Magistrats Européens pour la Démocrație et les Libertés –, și de către Uniunea Internațională a Magistraților, având și sprijinul altor asociații internaționale reunite în Platforma pentru o Justiție Indepedentă în Turcia și Asociația Judecătorilor Europeni", se arată într-un comunicat al Uniunii Naționale a Judecătorilor din România (UNJR).

Murat Arslan, născut în 1974 în Ankara, Turcia, a fost ales în 14 martie 2011 președinte al asociației Yarsav, care are 1.800 de judecători și procurori turci ca membri, fiind cea mai mare și mai reprezentativă asociație a magistraților din Turcia.

"În timpul mandatului sau, Murat Arslan a avut intervenții curajoase în societatea turcă, denunțând toate abuzurile crescânde făcute de puterea executivă și legislativă împotriva drepturilor fundamentale ale cetățenilor și împotriva independenței puterii judecătorești. Intervențiile sale constante în social media, presă sau în forumurile instituționale nu au scăzut în intensitate ca urmare a amenințărilor tot ...

    Citește pe mediafax.ro