UPDATE Franța: Stat Islamic revendică atacul cu cuțit de la Paris, potrivit SITE Intelligence Group
Foto: www.realitatea.net

UPDATE Franța: Stat Islamic revendică atacul cu cuțit de la Paris, potrivit SITE Intelligence Group

6 știri, 10

Gruparea Stat Islamic (SI) a revendicat atacul cu cuțit comis sâmbătă seară la Paris, potrivit centrului american de supraveghere a site-urilor islamiste SITE Intelligence Group, relatează AFP.

"Autorul acestui atac cu cuțitul la Paris este un soldat al Stat Islamic, iar operațiunea a fost desfășurată ca represalii față de state ale coaliției" internaționale antijihadiste din Irak și Siria, a declarat o "sursă din cadrul serviciilor de securitate" pentru Amaq, agenția de presă a SI.

UPDATE ORA 02.01 Atac cu cuțitul la Paris: Parchetul antiterorist sesizat, agresorul a strigat "Allah Akbar" potrivit martorilor (procuror)

Individul care a ucis sâmbătă un trecător și a rănit alte patru persoane în capitala Franței, înainte de a fi împușcat, a strigat "Allah Akbar" (Allah e mare) în cursul atacului său cu cuțitul, potrivit martorilor, a anunțat procurorul Parisului, François Molins, care a sesizat secția antiteroristă a parchetului, relatează AFP.

"În acest stadiu și pe baza unor mărturii că agresorul a strigat "Allah Akbar" atacând trecătorii cu cuțitul, și ținând cont de modul de operare, am sesizat secția antiteroristă a parchetului din Paris", a declarat François Molins în fața presei, în cartierul Operei.

Foto: (c) Thibault Camus / AP

Ancheta este desfășurată sub calificările de "asasinat" și "tentativă de asasinat asupra persoanelor care dețin autoritate publică", "în legă...

    Citește pe agerpres.ro