UPDATE: Parapantistul mort în Neamț a fost identificat. Tânărul s-ar fi prăbușit din cauza vântului puternic
Foto: jurnalul.ro

UPDATE: Parapantistul mort în Neamț a fost identificat. Tânărul s-ar fi prăbușit din cauza vântului puternic

9 știri, 17

Un tânăr a murit după ce s-a prăbușit cu parapanta într-o zonă greu accesibilă din județul Neamț. Incidentul s-a petrecut miercuri după-amiază, când bărbatul de aproximativ 30 de ani a căzut cu planorul în zona poligonului militar de la Gâdinți.

UPDATE 19:16: Anchetatorii au stabilit că parapantistul mort este Bogdan A. din Roman. Pasionat de zbor, bărbatul are permis de parapantist.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Neamț, Elena Bulgărea, a declarat, pentru Libertatea, că tânărul are 38 de ani și este din municipiul Roman.

„Polițiștii au găsit în apropierea zonei de unde s-a prăbușit mașina tânărului. Acesta era civil și era singur. În continuare, polițiștii fac verificări pentru a stabili împrejurările în care s-a petrecut incidentul”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

Din primele cercetări, tânărul a pierdut controlul aparatului de zbor din cauza vântului puternic. Potrivit anchetatorilor, parapantistul era echipat cu un costum special, avea cască și o cameră de filmat montată pe ea.

Medicii de la Serviciul de Ambulanță sosiți la fața locului nu au reușit să-l salveze.

”Un echipaj de pompieri de la Detașamentul Roman plecase în sprijinul colegilor de la Ambulanță, având în vedere că era o zonă greu accesibilă locul în care s-a prăbușit parapantistul. În momentul în care au ajuns la locul indicat, medicul de la Ambulanță a constatat de...

    Citește pe libertatea.ro