Ursula von der Leyen, mesaj pentru AstraZeneca: „Respectați-vă contractul cu Europa înainte de a începe să livrați altor țări”5Foto© realitatea.net

Ursula von der Leyen, mesaj pentru AstraZeneca: „Respectați-vă contractul cu Europa înainte de a începe să livrați altor țări”

, 14 știri, 98 vizualizări

Ursula von der Leyen a reluat, sâmbătă avertismentul legat de posibila blocare a exporturilor de vaccin de către Uniunea Europeană, dacă compania AstraZeneca refuză să respecte angajamentele contractului său. Șefa Comisiei Europene solicită AstraZeneca să își respecte angajamentele: „Respectați-vă contractul cu Europa înainte de a începe să livrați altor țări!’”.

Comentariile vine după ce, anterior, Von der Leyen a sugerat mai voalat că ar putea bloca exporturile și a declarat că UK se numără printre țările care nu acționează cu bună credință în ce privește exporturile și importurile de vaccin.

Anterior, ea s-a pronunțat pentru o mai mare transparență și reciprocitate în legătură cu exporturile de vaccinuri împotriva coronavirusului, menționând că problema reciprocității și a unui mecanism aferent va fi analizată cu celelalte țări membre la summitul UE din 25-26 martie.