USR, apel la partidele parlamentare pentru votarea inițiativei „Fără penali în funcții publice”3Foto1Video© libertatea.ro

USR, apel la partidele parlamentare pentru votarea inițiativei „Fără penali în funcții publice”

, 9 știri, 30 vizualizări

S-au întregistrat 295 de voturi ”pentru”, o abținere și niciun vot împotrivă, conform G4media.

Liderul USR Dan Barna a declarat că asistăm la un moment istoric.

"Suntem în fața unui moment autentic istoric. (…) Fiecare pas a fost o luptă. Iată că am ajuns în acest moment în care mai trebuie să facem doi pași. (…) Încurajez să facem acești pași. În privința alegerilor, îndemn cetățenii să se pronunțe asupra acestei inițiatice de igienă morală", a afirmat liderul USR, Dan Barna.

La începutul ședinței de plen din Camera Deputaților, liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, a cerut ca membrii Comisiei juridice să lucreze în paralel cu plenul pentru raportul la această inițiativă, astfel încât Camera Deputaților să dea un vot până la sfârșitul zilei.

"La începutul sesiunii extraordinare s-a găsit pe ordinea de zi proiectul ‘Fără penali în funcții publice’. Pentru că sesiunea se încheie mâine, pentru a nu muta dezbaterile pentru sesiunea următoare, eu v-aș propune ca membrii Comisiei juridice să se reunească și până la finalul zilei să dăm și un vot și să trecem de Camera Deputaților inițiativa care interzice celor condamnați să candideze în alegeri", a spus Simonis, conform sursei citate.