USR cere DEMISIA lui Teodor Meleșcanu de la șefia Senatului3Foto© businessmagazin.ro

USR cere DEMISIA lui Teodor Meleșcanu de la șefia Senatului

, 8 știri, 24 vizualizări

Reprezentanții USR îi cer demisia lui Teodor Meleșcanu din funcția de președinte al Senatului. Ei spun că ar fi singurul "gest de decență” al lui Meleșcanu, care cu 30 de ani în urmă, ca reprezentant al lui Nicolae Ceaușescu, nega, în fața comunității internaționale, crimele de la Timișoara și refuza momentul de reculegere pentru cei uciși la Revoluție.

"Cu 30 de ani în urmă, Teodor Meleșcanu ca reprezentant al lui Nicolae Ceaușescu, nega, în fața comunității internaționale, crimele de la Timișoara și refuza momentul de reculegere pentru cei uciși. Pe 20 decembrie 1989, când întreaga Timișoară ieșea în stradă, declarându-se primul oraș liber de comunism, susținea la Viena că în România e „pace și liniște“. Și care, de 30 de ani încoace, asigură pacea și liniștea oricărui partid ce-i oferă funcții", spun reprezentanții USR, într-un mesaj postat pe Facebook.

Ei amintesc că Meleșcanu a prezidat ședința solemnă de luni a Parlamentului pentru comemorarea eroilor Revoluției, când deputatul Iulian Bulai a atras atenția de la tribună că "nu există jignire mai mare pentru memoria victimelor Revoluției din decembrie decât prezența lui Teodor Meleșcanu la tribuna Parlamentului României".